skip to Main Content

Onze warmtescan bespaart!

Een warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat in een pand. Hiermee kunt u de isolatie verbeteren, en geld besparen op energiekosten. 

Onze warmtescan brengt warmtelekken in beeld

Met een speciale infrarood camera kunnen we snel en eenvoudig het warmteverlies in beeld brengen. Dat kan voor elk pand: woningen, winkelpanden, commercieel vastgoed, ed. Hiermee bespaart u vervolgens enorm op energiekosten. Bovendien is een goed geïsoleerd pand behaaglijker. 

warmtescan, warmtebeeld, infrarood, warmtecamera, gratis warmtescan

Hoe ontstaat warmteverlies

In veel panden bestaat warmteverlies. Zo gaat er gemiddeld genomen  30% verloren door het dak, 25% door de muren, 17% door de luchtcirculatie, 15% door de vloer en 13% door de ramen. Warmteverlies kan niet helemaal voorkomen worden; de buitentemperatuur is immers lager dan de binnentemperatuur, wanneer de verwarming aan staat. Maar door slechte isolatie kan wel onnodig warmte ‘gelekt’ worden. Dit kunnen we goed in beeld brengen, zodat u dit kunt verhelpen.

Waarom een warmtebeeld?

Een warmtescan geeft aan waar warmte verloren gaat en waar het zinvol is om extra isolatie aan te brengen. Dat is aangenamer, maar ook gezonder. Slechte isolatie is niet bevorderlijk voor de woon- of werkomgeving. Er kan bijvoorbeeld schimmel of houtrot ontstaan. En het is ook niet prettig, een slecht geïsoleerd pand voelt vaak koud aan.

warmtescan, warmtebeeld, infrarood, warmtecamera, gratis warmtescan

Hoe werkt het precies?

Elk object met een temperatuur boven het absolute nulpunt (0 Kelvin = -273 °C) zendt een infrarode straling (IR) uit. Infrarood is voor het menselijke oog niet waarneembare elektromagnetische straling. De warmtebeeldcamera kan deze straling wel meten door middel van thermografie.  De temperatuurverschillen in de infrarode bandbreedte wordt zichtbaar gemaakt. Vervolgens wordt de gemeten temperatuur omgezet naar een thermisch beeld dat  wel met het menselijke oog waarneembaar is. Dit is de infrarood foto met kleuren. Wij hebben een FLIR-warmtebeeldcamera. Hiermee brengen we, door middel van kleuren, nauwkeurig in beeld waar de warmte het gebouw verlaat. 

Een warmtescan én een duurzaamheidsexpert

Het Waarderingsinstituut is koploper in duurzaamheid. Wij zijn BREEAM-NL duurzaamheidsexpert, en mogen in die hoedanigheid het BREEAM-NL duurzaamheidskeurmerk uitgeven. Wij adviseren u graag over duurzaamheid, zodat u klaar bent voor een betere toekomst. En voor een toekomst met scherpere regels op het gebied van duurzaamheid. De warmtescan uitvoeren bij onze taxaties? We geven u graag advies over de duurzaamheid van uw onroerend goed!

Back To Top