skip to Main Content

Taxatie woning

Wij zijn een ervaren, professionele en gecertificeerde vastgoedtaxateur. U bent bij het Waarderingsinstituut dan ook aan het juiste adres voor de taxatie van uw woning. Met onze TMI of NWWI waardebaplingen kunt u uiteraard uitstekend terecht bij de bank of geldverstrekker. 

Gevalideerde taxatie van uw woning

Een gevalideerde taxatie is nodig wanneer u een hypotheek wil afsluiten. De bank of hypotheekverstrekker bepaalt de hoogte van de lening op de waardebepaling van een erkende taxateur. U kunt momenteel niet meer lenen dan de waarde van de woning. Het is dan ook van het grootste belang dat de taxatie op een gedegen, professionele manier gebeurt. 

Er zijn diverse redenen waarom u een taxatie zou willen laten uitvoeren op uw woning. Enkele voorbeelden:

  • Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek
  • Bij het oversluiten van een bestaande hypotheek
  • De financiering van een verbouwing
  • Het afsluiten van een opstalverzekering
  • Voor een indicatie van de verkoopwaarde van de woning, bijvoorbeeld bij overlijden of een bezwaar tegen de WOZ-waarde (validatie is in dit geval niet perse noodzakelijk)

Het Waarderingsinstituut heeft diverse certificaten

Het Waarderingsinstituut is een onafhankelijk gecertificeerde organisatie dat is aangesloten bij het Taxatie Management Instituut (TMI, onderdeel van NVM Business) en het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Wij zijn ingeschreven in het register van stichting VastgoedCert en daarmee een gecertificeerde taxateur. Wij werken bovendien volgens de richtlijnen van Platform Taxateurs en Accountants (PTA) en de Europese en Internationale regelgeving. Bovendien zijn wij – als één van de voorlopers in Nederland – duurzaamheidsexpert. In die hoedanigheid mogen we het BREEAM-NL duurzaamheidscertificaat uitreiken. Mede hierdoor kan het Waarderingsinstituut u van een vakbekwaam en onafhankelijk taxatierapport voorzien.

Certificering is belangrijk voor u

Uiteraard laten onze certificeringen zien dat wij verstand van zaken hebben, en op hoog niveau presteren. De certificeringen zijn ook van belang omdat ze laten zien dat wij gevalideerde taxaties voor uw woning leveren. Dat betekent dat ze geaccepteerd worden door banken en geldverstrekkers. Dit is noodzakelijk voor het af- of oversluiten van een hypotheek, of voor bijvoorbeeld beleggingen in vastgoed. Uiteraard is een taxatie ook altijd fijn om kennis te hebben over de werkelijke waarde van een woning. 

Taxatie van uw woning voor de bank

Wanneer u een taxatie van uw (nieuwe) woning wilt laten uitvoeren omdat u een hypotheek wil afsluiten, dan zijn er regels verbonden aan de keuze voor de taxateur. Uiteraard is de certificering van belang, en daarnaast mag de taxateur niet de aan- of verkoopmakelaar zijn. Bovendien hebben veel banken eisen aan het werkgebied van de taxateur. Zo is het gangbaar dat u een waardebepaling laat uitvoeren door iemand die maximaal 30km van de woning gevestigd is.

Een professionele waardebepaling voor uw woning

Onze taxatierapporten zijn professioneel en nauwkeurig, en worden in die hoedanigheid dan ook geaccepteerd bij banken en financiële instellingen.  We taxeren zowel bedrijven als woningen, en doen dit al jaren lang op het hoogste niveau. We beantwoorden graag uw vragen, en uiteraard kunnen we vrijblijvend een offerte samenstellen. Samen zorgen we voor een realistische waardebepaling, en uiteindelijk een goede prijs!

Praktisch

Duidelijk

Realistisch

Slagvaardig

Ontdek vandaag nog wat wij voor jou kunnen betekenen!

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Back To Top