skip to Main Content

Taxatie voor uw jaarrekening

Vastgoed wordt opgenomen in de jaarrekening van uw bedrijf. Daarbij is het uiteraard van belang dat de waarde juist bepaald wordt, en deze actueel en marktconform is. Ook vermogen en resultaat van de onderneming die gerelateerd zijn aan vastgoed nemen wij voor u op in de taxatie voor uw jaarrekening.

Wij doen de taxatie voor uw jaarrekening

Diverse taxaties spelen een belangrijke rol bij het opstellen van jaarrekeningen. Bij het opstellen van jaarrekeningen zijn er diverse wettelijke bepalingen waar u rekening mee moet houden. Als bedrijf bent u gebonden aan nationale en internationale regels. Uiteraard zijn wij altijd op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving, en nemen we die mee in de taxatie voor uw jaarrekening. Zo zijn uw rapporten altijd in orde! 

Bedrijfseconomische taxatie

Wij bieden u alle vormen van bedrijfseconomische waarderingen met een objectieve rapportage als uitgangspunt voor de beoogde doeleinden.  Bij een bedrijfseconomische taxatie is het belangrijk om rekening te houden met o.a.:

  • financiering (ver)huur of (ver)koop 
  • de waarde van bedrijfsgebouwen
  • machinerieën
  • inventarissen en voorraad
  • het economische verkeer te kennen. 

Hiervoor moeten de commerciële waarden worden vastgesteld, en uiteraard worden meegenomen in het taxatierapport. Een bedrijfseconomische taxatie is ook van waarde bij een fusie of overname, of het afsluiten van financiering.

Complete en betrouwbare waardering

De multidisciplinaire taxateurs van het Waarderingsinstituut zorgen voor een complete en betrouwbare commerciële waardering. Roerende en onroerende zaken worden op waarde geschat, en opgenomen in de taxatie voor uw jaarrekening. Of het nu voor een overname, een financiering, een balanswaardering of onroerendezaakbelasting is, onze gecertificeerde register-taxateurs weten precies hoe ze te werk gaan.

Een jaarrekening en onroerend goed

De jaarrekening is een belangrijke afsluiting van het financiële jaar. Uiteraard is het van belang dat deze nauwkeurig en correct is. Het is immers ook de basis voor bijvoorbeeld belastingen. Bij het Waarderingsinstituut het u te maken met uiterst professionele taxateurs, die jarenlange ervaring hebben. Wij zijn breed inzetbaar, en mede daarom gaat onze kennis ver. Zo kunnen we adviseren over regels, maar ook over de toekomstbestendigheid van uw vastgoed. Praktisch

Duidelijk

Realistisch

Slagvaardig

Ontdek vandaag nog wat wij voor jou kunnen betekenen!

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Back To Top