skip to Main Content

Bedrijfstaxatie – verkoop bedrijf

Indien u uw bedrijf of bedrijfspand wilt laten taxeren, is de rapportage van de bedrijfstaxatie bij het Waarderingsinstituut in de juiste handen. Niet alleen kunnen wij uw bedrijf laten taxeren door onze deskundige en ervaren taxateurs, maar ook zorgen wij voor een helder en objectief TMI-rapport voor de taxatie bij verkoop bedrijf.

Bedrijfstaxatie bij verkoop bedrijf

De taxateurs van het Waarderingsinstituut zorgen voor een complete en betrouwbare commerciële waardering. Roerende en onroerende zaken worden op de juiste waarde geschat. Daarbij wordt rekening gehouden met:

  • de locatie
  • het bestemmingsplan 
  • de bodemgesteldheid 

Als u uw bedrijf laat taxeren door het Waarderingsinstituut verzekerd u zich van een TMI-rapportage die voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaard en die volledig onderbouwd is. Uitgebrachte taxaties worden door steekproefsgewijs gecontroleerd door de Kwaliteitscommissie. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw taxatie aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet!

Het Waarderingsinstituut: de beste partij voor de verkoop van uw bedrijf

Wanneer u overgaat tot de verkoop van uw bedrijf, is het belangrijk om daarvoor de beste en meest betrouwbare partners voor aan te trekken. Voor de taxatie is het Waarderingsinstituut de meest betrouwbare partij. Wij werken in de omgeving Arnhem/ Nijmegen/ Overbetuwe, maar zijn op verzoek in een grotere regio inzetbaar. TMI werkt volgens nauwkeurige richtlijnen en een uniforme standaard. Zo is de waarde nauwkeurig, en niet afhankelijk van subjectieve beoordelingen. Bovendien zijn we op de hoogte van alle relevante wet- en regelgeving over bijvoorbeeld bestemmingsplannen en milieuzaken. Naast TMI taxateur zijn we ook BREEAM-NL duurzaamheidsexpert, om de gebouwde omgeving te verduurzamen. Onroerend goed zit in ons DNA, en daarom zijn we de uitgelezen adviseur voor de verkoop van uw bedrijf. 

Verkoop bedrijf & bedrijfstaxatie: commercieel vastgoed taxatie

TMI onderscheidt een aantal verschillende groepen voor taxaties. Commercieel vastgoed taxaties is zo’n module, die zich richt op het vastgoed voor bedrijven. Bedrijfsruimtes, winkel, kantoren en opslagplaatsen worden aan de hand van deze module op nauwkeurige wijze getaxeerd. Dit kan zowel in opdracht van de vastgoedeigenaar, evenals beleggers. Zo maken we iedere transactie transparant.

Verkoop bedrijf & bedrijfstaxatie: exploitatiegebonden taxatie

Ook dit is een module binnen TMI, als uitbreiding op de commercieel vastgoed module. In dit geval wordt de waarde van de exploitatie gesplitst in roerende en onroerende zaken. Daarnaast rekent het model een scenario uit onder markthuur. Wij geven in de rapportage aan welke van de berekende waarden de markt weerspiegelt.

Een professionele waardebepaling voor bedrijven

Onze taxatierapporten zijn professioneel en nauwkeurig, en worden in die hoedanigheid dan ook geaccepteerd bij banken en financiële instellingen.  Bovendien taxeren we zowel bedrijven als woningen, en doen dit al jaren lang op het hoogste niveau. We beantwoorden dan ook graag uw vragen, en uiteraard kunnen we vrijblijvend een offerte samenstellen. Zo zorgen we samen voor een realistische waardebepaling, en uiteindelijk een goede prijs!

Praktisch

Duidelijk

Realistisch

Slagvaardig

Ontdek vandaag nog wat wij voor jou kunnen betekenen!

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Back To Top