skip to Main Content

Bedrijfstaxatie voor financiering

Bij aankoop van onroerend goed,  investering hierin of het oversluiten van een hypotheek, vraagt de bank meestal om een bedrijfstaxatie voor investering. Wij leveren een erkende TMI-taxatie, die door banken en geldverstrekkers geaccepteerd wordt.

Deskundige taxatie voor financiering

In alle gevallen zijn uw belangen bij het Waarderingsinstituut in deskundige handen. Wij zijn objectief en werken volgens de normen van TMI. Daarbij kijken we naar een aantal belangrijke factoren die invloed hebben op de waarde, zoals:

  • De staat van het pand
  • De locatie
  • Het bestemmingsplan 
  • De bodemgesteldheid 
  • Energiezuinigheid en duurzaamheid

Dankzij onze TMI certificering en onze professionele ervaring worden onze rapporten altijd goedgekeurd door banken en geldverstrekkers. Wij verzorgen taxaties voor kantoorpanden, winkels, winkelcentra, bedrijfsruimten, logistieke ruimten, horeca, e.v.a.

Hoe werkt een taxatie voor financiering

Een taxatie voor financiering gaat – net als alle overige bedrijfstaxaties – richtlijnen van TMI. Dat betekent dat we de waardebepaling niet zelf inschatten, maar bepalen aan de hand van een succesvol rekenmodel. Uiteraard wordt daarin rekening gehouden met diverse factoren, zoals ook de waarde van vergelijkbare panden in de omgeving. TMI controleert steekproefsgewijs taxaties. Zo bent u ervan verzekerd dat de taxatie altijd uniform en objectief is.

Gecertificeerde taxateurs

De gecertificeerde taxateurs van het Waarderingsinstituut voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen die aan een bedrijfsmatig taxateur worden gesteld. Zij kunnen u daarom bij alle soorten taxaties van commercieel vastgoed adviseren. Alle taxateurs zijn bovendien op de hoogte van alle wet- en regelgeving, bijvoorbeeld met het oog op energiebesparing in duurzaamheid. Het Waarderingsinstituut is ook duurzaamheidsexpert, en in die hoedanigheid mogen we – als één van de eersten – het BREEAM-NL keurmerk uitreiken. Dit kunnen we meteen meenemen bij de taxatie, los uitvoeren of u kunt natuurlijk ook alleen vrijblijvend advies vragen. Zo bent zijn we samen op de toekomst voorbereid. Wij zijn voornamelijk werkzaam in de regio Arnhem/ Nijmegen/ Overbetuwe, maar zijn desgewenst breder inzetbaar. 

Wanneer een taxatierapport voor de bank?

In veel gevallen is een taxatierapport voor de bank of een geldverstrekker noodzakelijk. Bijvoorbeeld om een hypotheek af of over te sluiten, of een andere lening aan te gaan. Hiervoor is een gevalideerde taxatie nodig, die wij kunnen verzorgen. Wanneer een taxatierapport voor financiering geen harde eis is van de bank, kan het nog steeds een goed idee zijn om een taxatie te laten uitvoeren. Zo krijgt u het beste idee over hoe ‘veilig’ uw investering is, en wat de marktwaarde van een bedrijfspand is. 

Een professionele waardebepaling voor bedrijven

Onze taxatierapporten zijn professioneel en nauwkeurig, en worden in die hoedanigheid dan ook geaccepteerd bij banken en financiële instellingen.  We taxeren zowel bedrijven als woningen, en doen dit al jaren lang op het hoogste niveau. We beantwoorden graag uw vragen, en uiteraard kunnen we vrijblijvend een offerte samenstellen. Samen zorgen we voor een realistische waardebepaling, en uiteindelijk een goede prijs!Praktisch

Duidelijk

Realistisch

Slagvaardig

Ontdek vandaag nog wat wij voor jou kunnen betekenen!

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Back To Top