skip to Main Content

Taxatie woning kosten

Heeft u een woning op het oog en wilt u weten wat deze woning waard is? Dan is er een taxatie van de woning nodig. Een erkende taxateur kan de waarde van uw woning bepalen.

Vertel mij de kosten van een woningtaxatie

Kosten taxatie woning

Wanneer u een woning wilt laten taxeren moet u rekening houden met diverse kosten. Zo moet u rekening houden met externe kosten zoals kadaster- en recherchekosten en kosten voor een gevalideerd NWWI taxatierapport. De kosten voor een woningtaxatie staan vaak niet vast.

Let op voor extra kosten voor de taxatie van uw woning

Veel taxateurs en makelaars hanteren richtlijnen waarbij de kosten van een taxatierapport afhangen van de waarde van de getaxeerde woning. Daarbij komen vaak nog kadastrale kosten, verschotten, administratiekosten en eventuele validatie kosten. Ook is de BTW vaak nog niet inbegrepen bij de kosten die vele taxateurs en makelaars noemen.

Het waarderingsinstituut, transparant over de prijs

Het Waarderingsinstituut werkt met een vast tarief. De tarieven zijn echter wel exclusief BTW en externe kosten. Daarnaast worden overige werkzaamheden en regiewerk op basis van een uurtarief van € 68,50 per uur aan u doorberekend.  

Back To Top